top of page

Lessen

Naast  uitvoerend bezig zijn, vormt lesgeven (contrabas en basgitaar) een belangrijk en plezierig onderdeel van mijn beroepsmatige leven. Ik heb een sterk geloof in het vermogen van iedereen, ongeacht leeftijd of muzikale achtergrond, om te leren. Ik zie motivatie en nieuwsgierigheid als de motor voor ontwikkeling. Omdat de lessen individueel zijn en omdat iedereen anders is, zijn er geen twee lessen gelijk. Ook hecht ik veel waarde aan persoonlijk contact met leerlingen. Dit alles maakt dat het lesgeven mij nooit verveelt, maar juist inspireert. Ik hoop van harte dat ik deze inspiratie ook aan mijn leerlingen overdraag. 

 

De muzieklessen (contrabas en basgitaar) worden gegeven in het Zeeheldenkwartier in Den Haag. 

Lesdag, lestijd en frequentie van de lessen worden vastgesteld in onderling overleg.

 

Neem voor een gratis proefles contact op via 06 - 53 59 38 15 of info@roelofmeijer.nl

// MILLER

 

Muziek is de

blikopener

van je ziel.

 // PLATO

 

Muziek en ritme

vinden hun weg tot

in de geheime plaatsen van de ziel.

 // HUGO

 

Muziek drukt dat uit wat niet gezegd kan worden, maar waarover niet gezwegen kan worden.

// CESBRON

 

Het magische van muziek

is dat zij erin slaagt ons heimwee te doen krijgen

naar iets dat we nooit

gekend hebben.

// CONTRABASLES

 

Contrabas spelen moet je ervaren; het grootste strijkinstrument dicht tegen je aan. Ik doe dit zelf al meer dan 25 jaar bij het Residentie Orkest en bij diverse andere groepen.

De lessen worden gegeven vanuit een klassieke basis maar meerdere muziekstijlen zijn mogelijk. Naar mijn overtuiging is het op elke leeftijd mogelijk om met contrabasles te beginnen. Voor kinderen bestaan er contrabassen in kleiner formaat.

 

// BASGITAARLES

 

De basgitaar is een veelzijdig instrument, vooral geschikt voor samenspelen met anderen. Dit doe ik in de lessen dan ook vrijwel vanaf het begin. Ik leer je diverse stijlen, ik leer je noten lezen en uiteraard besteed ik aandacht aan de muziek waar jouw belangstelling het meest naar uitgaat. Ik kan je helpen bij de aanschaf of huur van een instrument.

bottom of page